tt32

Tea Tonic

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[EASY MIX]
Verfrissende tonicbitter met citrus.

 

  • 30 ml TATRATEA 32% CITRUS
  • Tonic
  • Verse munt
  • IJs

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, voeg de TATRATEA 32% CITRUS toe en vul verder af met tonic. Garneer eventueel met verse muntblaadjes.

Delen
PDF
tt42
Door: Marian Beke

Imperial

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Deze exotische blend van zoet, zuur en bitter, perfecte gecombineerd met abrikozen-olijvenjam maakt het de ideale, warme cocktail voor de late zomeravonden.

  • 40 ml TATRATEA 42% PEACH
  • Theemelange van ginseng, echinacea en ginkgo
  • 10 ml witte thee-Kombucha-azijn
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel abrikozen jam gemixt met een scheut olijfolie
  • Gedroogde of pruimen in zuur

 

Voor het bereiden van witte thee-Kombucha-azijn, meng azijn, witte thee en suiker 7 minuten lang en giet door een theezeef

Giet de sap van de citroen over de TATRATEA 42% PEACH in een theekopje en voeg witte theeazijn toe. Vul verder af met de getrokken, hete theemelange. Serveer de jam op een lepel, zodat deze door het drankje geroerd kan worden. Plaats de pruimen op de schotel naast het theekopje.

Delen
PDF
tt32

Green Tea Mojito

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een golden oldie met een verrassende twist. Nu is het zomergevoel compleet.

 

  • 40 ml TATRATEA 32% CITRUS
  • Agave nectar
  • 1 limoen
  • Munt
  • Soda water

Doe de TATRATEA 32% CITRUS, een eetlepel agavenectar, 3 limoen partjes en 4 muntblaadjes in een longdrinkglas. Voeg ijsblokjes toe en vul verder af met soda water.

Delen
PDF

Nieuwe recepten

Liquid Spirit vindt het prachtig om te zien wat smaakkenners en smaakmakers creëren met TATRATEA als ingrediënt.

We geven daarom graag ruimte aan chefs, cocktailshakers en andere afnemers om hun unieke recepten hier te presenteren.

tt22
Door: Marian Beke
Featured Video Play Icon

Sunrays

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Deze klassieke combi van coconut en ananas met verfrissend koolzuurhoudend druivensap, geeft een droge en sprankelende twist.

  • 40 ml TATRATEA 22% COCONUT
  • Vinea (of andere koolzuurhoudende druivenlimonade)
  • Ananassap
  • Knettersnoep
  • ½ limoen
  • 1 kers of sinaasappel

Schenk de ananassap in een ijsblokjestray en zet een nacht in de vriezer. Garneer de rand van een longdrinkglas met knettersnoep. Stapel de blokjes bevroren ananassap in het glas. Pers de halve limoen uit in het glas, voeg de TATRATEA 22% COCONUT toe en vul af met VINEA. Plaats de kers of sinaasappelschil op de rand. Als je geen ananassap hebt, gebruik dan een ander gezond alternatief: kokoswater.

Delen
PDF
tt62
Door: Kristian Jagerman De Smaak Ambassade

Chocoberry

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

The best way to eat a chocolate easter egg is with a nice cup of tea cocktail.

Een rijke en zeer toegankelijke combinatie van heerlijke bosvruchtennuances en chocolade.

  • 40 ml TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • 15 ml choco tea siroop
  • 1/2 barlepel walnootbitter
  • 1 barlepel balsamico
  • 2 barlepels verse bosvruchten (of 15 ml Boiron puree)
  • 20 ml cranberrysap
  • 1 paasei (5 cm) of 3 dunne chocolade schijfjes

 

(Voor het bereiden van 175 ml choco tea siroop, meng 2 barlepels choco thee (getrokken met cacaobonen), 150 ml heet water en 150 gr suiker. Meng tot de suiker is opgelost. Zeef het geheel en laat afkoelen.)

Muddle de bosvruchten in een cocktail shaker, voeg de overige ingrediënten toe. Shake met ijsklontjes en schenk gefilterd uit in een breed, met ijs gevuld glas. Garneer met verse aardbeien, een stuk chocoladepaasei en wat rasp van de chocolade.

Delen
PDF
tt62
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

Purple Rain

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Aardse bostonen smaakvol gecombineerd in deze elegante cocktail. Zoete aroma’s van bessen prikken door de Champagne heen terwijl een slokje je naar het bos brengt waar het zojuist heeft geregend.

  • 25ml TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • 10ml bietensap
  • 15ml appelsap
  • ¼ limoen
  • 1 takje basilicum
  • IJsblokjes
  • 75ml Champagne
  • Braam

Voeg alle ingrediente, behalve Champagne en de braam in een cocktail shaker en shake. Double strain in een gekoelde Champagne flute. Vul verder af met de Champagne. Garneer met de braam op een prikker en leg die op het glas.

Delen
tt52
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

Bertea

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een undercover biercocktail. Deze misleidende cocktail lijkt op een biertje, ruikt als een biertje, maar als je door het bierschuim hapt komt een fruitige reeks smaken door. De thee wordt versterkt door hoppige bitters van het pils. En terwijl de vermouth, de cranberry en kersenbitters nog wat meer bitterheid en fruitige zoetheid toevoegen is het een prachtig gebalanceerde cocktail.

  • 20 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • 20 ml Rose Belzasar Vermoutch
  • 30 ml cranberry sap
  • 1 scheutje kersenbitters
  • 330 ml Heineken
  • 1 ei
  • IJs

Doe de TATRATEA 52% ORIGINAL, de Rose vermouth, cranberry juice and kersenbitters in shaker. Shake met ijs en double strain in een voorgekoeld bierglas (fluut). Vul voorzichtig af met pils en top af met bierfoam. Serveer op een bierviltje.

Voor de bereiding van het bierfoam, gebruik de rest van het pils en het eiwit van 1 ei in een iSi slagroomspuit met 1 N2O patroon.

Delen
tt22

Pineapple Coco Tea

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[EASY MIX]
Friszoete en lichte beach cocktail.

  • 40 ml TATRATEA 22% COCONUT
  • Ananassap
  • Ananas
  • IJs

Doe het ijs in een longdrinkglas, voeg de TATRATEA 22% COCONUT toe. Vul het glas verder af met ananassap en garneer met een stukje verse ananas.

Delen
PDF
tt52
Door: Marian Beke
Featured Video Play Icon

Wolfpack

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

De perfecte, koude thee-cocktail met twee populaire Slowaakse dranken: Kofola (soort cola) en TATRATEA. Een ideaal drankje, het hele jaar door, waar je ook bent.

  • 40 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • 20 ml gezoete Earl Grey – zwarte thee
  • Kofola (traditional Slowaakse/Tsjechische soft drink – te vergelijken met cola), of gewone cola
  • ½ geperste citroen
  • Marshmallows of peperkoek

(Voor het bereiden van de gezoete Earl Grey, kook één deel water, één deel suiker en één deel honing in een pannetje tot de suiker volledig is opgelost. Laat de Earl Grey – zwarte thee hierin trekken en laat afkoelen.)

Schenk de gezoete Earl Grey, citroensap en TATRATEA 52% ORIGINAL bij elkaar in een glas en serveer een eventuele extra portie in een kleine thermosfles. Garneer met stukjes peperkoek of geroosterde marshmallows.

Delen
PDF
tt22

22 Vinea

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[EASY MIX]
Licht, verfrissend en zachtzoet.

 

  • 40 ml TATRATEA 22% COCONUT
  • Witte Vinea (of 1 deel witte druivensap + 2 delen soda water)
  • IJs
  • 1 limoen

Schenk de TATRATEA 22% COCONUT in een longdrinkglas. Plaats wat ijs erbij en schenk zorgvuldig de Vinea erbij. Garneer met kleine limoenpartjes.

Delen
tt32
Door: Kristian Jagerman De Smaak Ambassade

Lemon Snaps

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

De sugar snaps voegen een lentegroene toon toe aan deze frisse citrus en komkommer cocktail.

Past goed bij vers bereidde sint-jakobsschelpen.

  • 50 ml TATRATEA 32% CITRUS
  • 10 sugar snaps
  • 15 ml citroensap
  • 10 ml komkommersiroop
  • 1 schijfje komkommer
  • IJsblokjes
  • Crushed ice

 

(Voor het bereiden van komkommersiroop, meng 250 gr gesneden komkommer en 250 gr suiker in een afsluitbaar zakje en mix voorzichtig. Laat 24 uur op kamertemperatuur rusten. Giet het geheel door een strainer en bewaar gekoeld.)

Muddle 9 sugar snaps in een cocktail shaker met de komkommersiroop. Voeg vervolgens de TATRATEA 32% CITRUS, citroensap en ijsblokjes toe en shake. Zeef de cocktail in een breed, met crushed ice gevuld glas. Garneer met 1 sugarsnap en een komkommerschijfje.

Delen
PDF
tt42
Door: Kristian Jagerman De Smaak Ambassade

Missionary

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een dorstlessende drink vol tropische smaken om je af te koelen tijdens een zomerse dag. Perfect voor op het strand.

  • 60 ml TATRATEA 42% PEACH
  • 15 ml limoensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 1 scheut sinaasappelbitter
  • Sodawater
  • Munt
  • 1 passievrucht
  • IJsblokjes
  • Crushed ice

Doe de inhoud van een halve passievrucht en de munt in een shaker. Voeg de TATRATEA 42% PEACH, limoensap, suikersiroop, sinaasappelbitter en ijsblokjes toe en shake. Vul nu een glas met chrushed ice en schenk de mix uit de shaker door een zeef erbij. Vul af met sodawater. Garneer met een halve passievrucht en munt.

Delen
PDF
tt32

Citrus Tea Coke

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[EASY MIX]
Citrus in je cola, wat wil je nog meer weten?

  • 40 ml TATRATEA 32% CITRUS
  • Cola
  • Verse munt
  • IJs

Doe een aantal ijsblokjes in een longdrinkglas, voeg de TATRATEA 32% CITRUS toe. Vul het glas verder af met cola en garneer met een paar verse muntblaadjes.

Delen
PDF
tt42
Door: Marián Beke
Featured Video Play Icon

Rosery

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een simpele maar oh zo verrassende mix met een hint van de Oriënt. Zomer zoals je smaakpapillen deze nog nooit beleefd hebben.

  • 50 ml TATRATEA 42% PEACH
  • 15 ml suikersiroop
  • 40 ml aloe vera sap
  • 3 scheuten rozenwater of gedroogde rozenblaadjes of (kleine) rozenknopjes
  • ½ limoen
  • Sodawater
  • Chiazaad
  • Rozenblaadjes

 

Schenk de TATRATEA 42% PEACH, suikersiroop, rozenwater, aloe vera sap en versgeperste limoensap in een longdrinkglas of wijnglas. Afvullen met sodawater. Dan een schepje Chiazaad doorroeren en garneren met rozenblaadjes.

Delen
PDF
tt22
Door: Marian Beke

Honey Bee

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Warme cocktail waarbij je wegdroomt naar het Verre Oosten, denk aan chocolade en kokos met daarin verscholen chai-smaken en zoete specerijen.

  • 40 ml TATRATEA 22% COCONUT
  • 20 ml bijenpollensbiroop (suikersiroop gemengd met 3 eetlepels bijenpollen)
  • 100 ml appelsap
  • Chai theemelange (zwarte thee, kaneel, kruidnagel, gember, kardemom, foelie, pompoenpitten)
  • Cacaoboter
  • Truffelolie
  • ½  citroen

(Voor het bereiden van 500 ml suikersiroop, meng 350 g witte suiker en 200 ml water met een blender, roer gedurende 15 sec.)

Breng de appelsap samen met de chai thee aan de kook. (Als je geen chai tea hebt, vervang dit dan door een mix van wat masala kruiden en losse zwarte thee.)

Schenk de TATRATEA 22% COCONUT in een mok. Voeg daarna de bijenpollensiroop toe en de sap van de halve citroen, vul af met de theesap. Voeg een blokje cacaoboter toe, dat zal smelten in de kop, maak de cocktail compleet met een scheutje truffelolie.

Serveertip: Schenk de cocktail in een jonge halve peer.

Delen
PDF
tt72
Door: Marián Beke
Featured Video Play Icon

Meadow Walk

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Jij houdt van home made ice tea en wij ook – zeker als deze gebaseerd is op TATRATEA! Probeer deze fantastische thee cocktail zelf.

  • 30 ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • 40 ml ijswijn
  • Citrusbloesem of enkele schillen van citrusvruchten
  • 20 honingsiroop (honing, suikerstroop)
  • 1 versgeperste citroen
  • Ice tea naar keuze
  • Gedroogd fruit van het seizoen
  • Gecrushed ijs
  • Droogijs

 

Voor het bereiden van honingsiroop, meng 10 ml honing met 10 ml suikersiroop. Voor een halve liter suikersiroop, meng 350 gr witte suiker en 200 ml water in een blender. Minstens 15 sec mengen.

Schenk de TATRATEA 72% OUTLAW, ijswijn, honingsiroop, citroen en het seizoensfruit in een kleine theepot of glas en vul deze af met ice thee. Voeg gecrushed ijs toe om de cocktail te verdunnen. Voor een spectaculair effect: voeg, i.p.v. crushed ijs, droogijs toe aan de cocktail.

Delen
PDF
tt72
Door: Marián beke

Inception

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

De rijke smaak van kerstmis pudding gecombineerd met donker bier, afgeblust met dikke zoete perensap. Alweer zo’n heerlijk warme winter cocktail.

  • 40 ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • 20 ml donker bier en gerstemout ingekookt tot siroop (150 g gerstemout en 0,5 l bier)
  • ½ vers uitgeknepen citroen
  • 60 ml gekookt perensap

Kook 0,5 l donker bier met 150 gr gerstemout. Breng dit langzaam aan de kook op laag vuur, zodat het bier verdampt en er een dik papje ontstaat. Giet de TATRATEA 72% OUTLAW, de gekookte perensap en het bierpapje in een mok. Voeg de verst geperste citroen toe.
Optioneel: Garneer de cocktail met verhitte lava stenen – doe deze bij de cocktail zodat deze lekker lang op temperatuur blijft.

Delen
tt72
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

My Sweet Outlaw

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Toen de OUTLAW verliefd werd op COCO bracht hij haar rozen en chocolade om haar hart te winnen. Dit is de magie die ontstond. Drink deze cocktail met je lief.

  • 20 ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • 30 ml TATRATEA 22% COCONUT
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml rozensiroop
  • 20 ml eiwit
  • 1 scheutje chocolade bitter
  • IJsblokjes
  • Rozenblaadjes
  • Limoenschaafsel

 

(Voor het bereiden van 200 ml rozensiroop, meng 1 eetlepel rozenblaadjes, scheutje hibiscussiroop, 150 ml water en 150 gr suiker in een blender. Meng gedurende 15 sec.)

Koel een martini glas in de koelkast. Doe de TATRATEA 72% OUTLAW, TATRATEA 22% COCONUT, het limoensap, de rozensiroop, het eiwit, de chocolade bitter, het limoenschaafsel en het ijs in een cocktail shaker en shake hard. Giet de mix door een filter in een andere shaker en schud nogmaals (zonder ijs) om dik schuim te maken. Schenk vervolgens uit in het gekoelde glas. Garneer met limoenschil en rozenblad.

Delen
PDF
tt22
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

My Sweet Outlaw

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Toen de OUTLAW verliefd werd op COCO bracht hij haar rozen en chocolade om haar hart te winnen. Dit is de magie die ontstond. Drink deze cocktail met je lief.

  • 20 ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • 30 ml TATRATEA 22% COCONUT
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml rozensiroop
  • 20 ml eiwit
  • 1 scheutje chocolade bitter
  • IJsblokjes
  • Rozenblaadjes
  • Limoenschaafsel

 

(Voor het bereiden van 200 ml rozensiroop, meng 1 eetlepel rozenblaadjes, scheutje hibiscussiroop, 150 ml water en 150 gr suiker in een blender. Meng gedurende 15 sec.)

Koel een martini glas in de koelkast. Doe de TATRATEA 72% OUTLAW, TATRATEA 22% COCONUT, het limoensap, de rozensiroop, het eiwit, de chocolade bitter, het limoenschaafsel en het ijs in een cocktail shaker en shake hard. Giet de mix door een filter in een andere shaker en schud nogmaals (zonder ijs) om dik schuim te maken. Schenk vervolgens uit in het gekoelde glas. Garneer met limoenschil en rozenblad.

Delen
PDF
tt32
Door: Marian Beke

Classic

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Prachtig lichte en kruidige, warme cocktail. Het voelt alsof je op de top van een berg staat terwijl je de heerlijke aroma’s ervaart.

  • 40 ml TATRATEA 32% CITRUS
  • Citroen/verbenathee
  • Citroen balsem
  • Citroen-tijmthee
  • 20 ml druivensap
  • ½ citroen
  • Snufje zout

Giet de TATRATEA 32% CITRUS in een mok. Voeg het sap van de citroen toe, een snufje zout en de druivensap. De mok verder afvullen met een mix van warme citroenbalsum, citroen verbena- en citroen-tijmthee.

Delen
PDF
tt62
Door: Marian Beke

Bohemian Rhapsody

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Bosvruchten in een glas. De bessen bladeren worden perfect gecomplimenteerd door een scheut balsamico, een lepel kweepeerjam en het zoete van Tokaj.

  • 40 ml TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • 30 ml Tokaj likeur (Tokaj wijn, gedroogde aardbeien, frambozen en bramenblad)
  • 20 ml balsamico grenadine (los bruine suiker op in koude balsamicoazijn in een verhouding van 2:1)
  • ½ vers uitgeknepen citroen
  • 1 theelepel kweepeerjam
  • Wilde aardbeien blaadjes

VOORBEREIDING
Om de Tokaj likeur te maken, verhit Tokaj wijn tot 75°C. Voeg de gedroogde aardbeien, framboos en bramenblad toe, laat deze 7-8 minuten trekken en filter door een theezeef. Laat afkoelen.

BEREIDING
Shake alle ingrediënten in een cocktailshaker, giet in een cocktailglas en garneer met wilde aardbeienblaadjes.

Delen
PDF
tt52
Door: Marian Beke

Frndžalica

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een mooie manier om Tatra, waar de roots van TATRATEA liggen, te proeven. In deze warme winter cocktail gebruikt men honing in plaats van suiker en de aromatische assem thee, welke ook voor de TATRATEA zelf wordt gebruikt.

  • 40 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • 140 ml hete zwarte (Assam) tea, getrokken in appelsap
  • ½ citroen
  • Gekarameliseerde honing
  • 1 Dennenappel
  • Peperkoek voor garnering

Doe 3 eetlepels honig in een pan en verwarm, voeg water toe als het te dik wordt. Trek de zwarte (Assem) thee in hete appelsap en voeg de sap van de ½ citroen toe. Flambeer eventueel de TATRATEA 52% ORIGINAL in een kleine pan en laat enigszins karameliseren terwijl je de TT52 al brandend een aantal maal overschenkt in een ander pannetje. Steek de dennenappel aan en blaas hem uit. Gebruik de rook om een mok te aromatiseren. Mix alle overige ingrediënten en serveer in de mok met de peperkoek als garnering.

Delen
PDF
tt62
Door: Marian Beke

Forest Glade

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Gember versus gegrilde appels met een nasmaak van frisse rozemarijn en dennen. Perfect voor liefhebbers van gember.

  • 40 ml TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • 20 ml honing- en dennennaaldsiroop (honing, water en dennennaalden)
  • 1 appel
  • 1 peer
  • Water
  • ½ citroen
  • Gemberbier of appel- of perencider
  • Schijfje gember
  • IJsblokjes

VOORBEREIDING
Om de siroop te maken, kook de dennennaalden 5 minuten in water. Haal de pan van het vuur en voeg de honing toe met een ratio van 2:1 (honing:water). Voor de puree, snij de appel en peer in partjes en rooster deze tot ze goudkleurig zijn. Doe de partjes in een keukenmachine en voeg water en citroensap toe. Maak er een egale puree van.

BEREIDING
Doe het ijs in een longdrinkglas glas, voeg de TATRATEA 62% FOREST FRUIT, de siroop en 20 ml van de gegrilde appel-/perenpuree toe. Roer het geheel en vul het glas verder af met gemberbier of cider. Garneer met een schijfje gember.

Delen
PDF
tt32
Door: Marjolein Verhart Het Nieuwe Bonte Paard

Nieuwe Bonte Truffel

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Klassieke slagroomtruffels met een subtiele hint van TATRATEA 32% CITRUS. Zacht, romig van smaak en textuur, omringd door een krokant laagje pure chocolade.

  • 1 dl. TATRATEA 32% CITRUS
  • 100 gr. slagroom
  • 150 gr. roomboter
  • 100 gr. poedersuiker
  • 1 vers vanillestokje
  • Pure chocoladedruppels
  • Cacaopoeder

Recept voor 20 – 30 truffels

Voor de vulling: klop de slagroom, boter, poedersuiker en het merg van het vanillestokje en de TATRATEA 32% CITRUS in een kom tot het geheel opstijft. Maak kleine bolletjes met een spuitzak op een plateau en zet een nacht in de vriezer.

Verwarm de chocoladedruppels au bain marie in een schaal. Haal de bevroren toefjes er 1 voor 1 door en plaats weer op een plaat om af te koelen. Verdeel de cacaopoeder op een bakplaat of ovenschaal en leg de truffels er op. Schud de schaal voorzichtig heen en weer tot de truffels volledig bedekt zijn met cacaopoeder. Bewaar de truffels in een afsluitbare bak in de koeling.

Haal de truffels minimaal 15 min. voor serveren uit de koeling.

Delen
PDF
tt62

Summer Kick

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Zomerse wandelingen in het bos. Het verfrissende van bosvruchten, de zoetheid van aardbeien, samensmelting met de natuur… en een kick!

Sluit je ogen, waan je in het bos en proef stevige, frisse zoetheid.

  • 1 deel TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • 1 deel aardbeiensap
  • 2 delen verse jus d’orange
  • 1 aardbei
  • IJsblokjes

Schenk de TATRATEA 62% FOREST FRUIT in een bol glas met wat ijsblokjes. Vul het glas af met de aardbeiensap en jus d’orange (of een premix met beide). Snij de aardbei in tweeën voor bovenop.

Delen
PDF
tt72
Featured Video Play Icon

T-72

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[SHOOTER]
De TT72-variant op de klassieker B-52.

 

  • Kahlúa
  • TATRATEA 72% OUTLAW
  • Baileys

Gebruik een shooterglaasje. Doe 1/3 deel Kahlúa in het glas. Giet zorgvuldig (met behulp van een schenker) 1/3 deel TATRATEA 72% OUTLAW langs de binnenzijde van het glas erbij.Schenk ten slotte 1/3 deel Baileys langzaam langs de binnenzijde van het glas tot het glaasje vol is. Drink de shooter in één slok op.

 

Delen
tt42
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

85 Sour

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

 

Een klassieke likeur sour met een Tatra twist. Perzik, vanille, thee en sinaasappel zetten een grote kom fruit op tafel. En met hints van kruiden op een basis van fijne witte thee is dit een zoetzure smaakbom.

  • 40 ml TATRATEA 42% PEACH
  • 20 ml Licor 43
  • 20 ml versgeperste citroensap
  • 1 scheutje Orange Bitter
  • 20 ml eiwit
  • Sinaasappelschil
  • IJs

Doe alle ingrediënten (behalve de sinaasappelschil) in een cocktail shaker. Shake de ingrediënten goed en giet het, zonder het ijs, terug in het shaker glas. Shake opnieuw zonder ijs om een extra schuimige drank te krijgen. Serveer in een met ijs gevulde tumbler en garneer met een licht geflambeerde sinaasappelschil.

Delen
tt62
Featured Video Play Icon

T-62

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[SHOOTER]
De TT62-variant op de klassieker B-52.

 

  • Kahlúa
  • TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • Baileys

Gebruik een shooterglaasje. Doe 1/3 deel Kahlúa in het glas. Giet zorgvuldig (met behulp van een schenker) 1/3 deel TATRATEA 62% FOREST FRUIT langs de binnenzijde van het glas erbij. Schenk ten slotte 1/3 deel Baileys langzaam langs de binnenzijde van het glas tot het glaasje vol is. Drink de shooter in één slok op.

 

Delen
tt72

Outlaw Tea Coke

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[EASY MIX]
Kruidig en krachtig.

 

  • 40 ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • Cola
  • ½ sinaasappel
  • IJs

Doe 2 schijfjes sinaasappel en ijs in een longdrinkglas. Voeg de TATRATEA 72% OUTLAW erbij en vul verder af met cola, garneer met een sinaasappelpartje.

Delen
PDF
tt32
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

Dille Delight

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een frisse citrus cocktail waarbij de dille, peper en TATRATEA verbazingwekkend mooi matchen met verse, gerookte zalm.

  • 60 ml TATRATEA 32% CITRUS
  • 3 takjes verse dille
  • 20 ml citroensap
  • 20 ml komkommersiroop
  • 1 draai vers gemalen zwarte peper
  • IJsblokjes
  • Komkommer
  • Gerookte zalm

(Voor het bereiden van komkommersiroop, doe 250 gr gesneden komkommer en 250 gr suiker in een afsluitbaar zakje en mix voorzichtig. Laat 24 uur op kamertemperatuur rusten. Zeef en bewaar gekoeld.)

Muddle 2 takjes dille in een cocktail shaker, voeg de TATRATEA 32% CITRUS, citroensap, komkommersiroop, peper en ijsblokjes toe. Shake en giet door een zeef in een met ijsblokjes en een beetje crushed ice gevuld, bol glas. Garneer met een takje dille en een lange, dunne plak komkommer. Serveer met gerookte zalm.

Delen
PDF
tt52
Featured Video Play Icon

T-52

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[SHOOTER]
De TT52-variant op de klassieker B-52.

 

  • Kahlúa
  • TATRATEA 52% ORIGINAL
  • Baileys

Gebruik een shooterglaasje. Doe 1/3 deel Kahlúa in het glas. Giet zorgvuldig (met behulp van een schenker) 1/3 deel TATRATEA 52% ORIGINAL langs de binnenzijde van het glas erbij.Schenk ten slotte 1/3 deel Baileys langzaam langs de binnenzijde van het glas tot het glaasje vol is. Drink de shooter in één slok op.

Delen
tt52
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

Thyme for tea

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een verfrissende zomerse cocktail die Oosterse cocos en gember aroma’s combineert met Mediterraanse mandarijn en tijm. Een vleugje rook geeft een outdoor beleving en herinnert je aan the way of life in de Slowaakse Tatragebergte.

  • 35ml TATRATEA 22% COCONUT
  • 25ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • 25ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • ½ mandarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 75ml Ginger Beer
  • Vodka-thee
  • IJsblokjes

 

(Voor het bereiden van de vodka-thee, laat Lapsang Souchong thee 24 uur weken in 100ml vodka. Bewaar koel in een mistverstuiver.)

Muddle een takje tijm en 3 mandarijnpartjes  in een cocktailshaker. Voeg vervolgens de TATRATEA 22% COCNUT, TATRATEA 52% ORIGINAL en ijs toe, shake. Double strain in een met ijs gevuld Copa glas. Voeg de Ginger Beer toe. Spray een mist van de vodka-thee over de cocktail. Garneer met een tijmtakje dat heeft geweekt in TATRATEA 72% OUTLAW en eventueel met een paar mandarijnpartjes. Steek het tijmtakje aan en laat even branden voordat de cocktail wordt genuttigd.

Delen
tt22
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

Thyme for tea

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een verfrissende zomerse cocktail die Oosterse cocos en gember aroma’s combineert met Mediterraanse mandarijn en tijm. Een vleugje rook geeft een outdoor beleving en herinnert je aan the way of life in de Slowaakse Tatragebergte.

  • 35ml TATRATEA 22% COCONUT
  • 25ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • 25ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • ½ mandarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 75ml Ginger Beer
  • Vodka-thee
  • IJsblokjes

 

(Voor het bereiden van de vodka-thee, laat Lapsang Souchong thee 24 uur weken in 100ml vodka. Bewaar koel in een mistverstuiver.)

Muddle een takje tijm en 3 mandarijnpartjes  in een cocktailshaker. Voeg vervolgens de TATRATEA 22% COCNUT, TATRATEA 52% ORIGINAL en ijs toe, shake. Double strain in een met ijs gevuld Copa glas. Voeg de Ginger Beer toe. Spray een mist van de vodka-thee over de cocktail. Garneer met een tijmtakje dat heeft geweekt in TATRATEA 72% OUTLAW en eventueel met een paar mandarijnpartjes. Steek het tijmtakje aan en laat even branden voordat de cocktail wordt genuttigd.

Delen
tt22
Door: Marian Beke

King of the Bongo

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Deze karakteristieke, op kokos gebaseerde cocktail, is absoluut geen standaard meiden drankje. Je wordt verliefd op de levendige smaak die wordt onderstreept door jeneverbessen en citrusoliën.

  • 40 ml TATRATEA 22% COCONUT
  • 15 ml bloedsinaasappellikeur
  • 20 ml witte palmsuiker, milde honing of agavesiroop
  • 1 versgeperste limoen
  • 6 gestampte jeneverbessen
  • 1 gestampte citroen twist
  • Bruisend kokoswater
  • Pure chocolade
  • Zeezout
  • Bamboe houtskoolpoeder
  • Kokosschaafsel

Maak de chocolade vloeibaar en voeg een beetje zout en wat bamboe houtskoolpoeder toe. Doop de rand van een glas in de chocolade mix om de rand te garneren. Shake de overige ingrediënten in een cocktailshaker, doe dit in een glas, vul af met bruisend kokoswater. Serveer met kokosschaafsel bovenin het glas.

Delen
PDF
tt62
Door: Marián Beke

Climax

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Maakte jouw oma vroeger ook wel eens cake met extra veel kersen? De smaak van deze warme cocktail neemt je mee terug in de tijd, naar die cake, die je grootmoeder maakte met kerst.

  • 40 ml TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • 60 ml rode druivensap
  • Kersenjam
  • 10 ml bruine suikersiroop
  • 1 kleine citroen
  • Gedroogd fruit van het seizoen

 

Voor het bereiden van 500 ml suikersiroop, meng 350 g bruine suiker en 200 ml water in een blender. Meng gedurende 15 sec.

VOORBEREIDING
Doe de kersenjam in een ijsblokjestray en zet een nacht in de vriezer.

BEREIDING
Breng de rode druivensap aan de kook. Schenk de TATRATEA 62% FOREST FRUIT, siroop en versgeperste citroensap in een groot thee glas, vul verder voor tweederde af met de hete druivensap. Roer alles door elkaar. Plaats tot slot 3 jam-ijsblokjes en het gedroogde fruit erbij.

Delen
PDF
tt72
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

Bloody Outlaw

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Die goede ouwe Bloody Mary, maar dan iets meer zoals het kopje thee bij het opstaan.

 

  • 30ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • 100ml verse tomatensap
  • 1 scheutje selderijzout
  • 1 scheutje tabasco
  • 1 scheutje Worcestersaus
  • ½ barlepel mierikswortel
  • 1 draai vers gemalen peper
  • 5ml vers uitgeknepen citroen
  • IJsblokjes
  • Selderijstengel

VOORBEREIDING
Voordat je de bloody Mary bereidt, drink de Vodka op en vervang met TATRATEA 72% Outlaw voor in het recept.

BEREIDING
Doe het ijs in een glas. Voeg alle ingrediënten toe met als laatste de tabasco. Steek een hele of een in de lengte gehalveerde stengel bleekselderij in het glas roer rustig.

Drink tot de kater minder wordt.

Delen
tt52
Door: Marian Beke

Final Countdown

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Diepe, rijke en heerlijk slepende smaak maken van deze cocktail de nieuwe klassieker, geserveerd als een blazer, maar word koud gedronken. Er wacht je een rijke mix van zwarte en gerookte theeën, gecombineerd met fruit.

  • 40 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • 20 ml dennenbloesem honing
  • ½ vers geperste citroen
  • Pu-erh thee
  • Lapsangthee
  • Oolongthee
  • Appelsap
  • Perensap

VOORBEREIDING
Zet thee van de Pu-erh, Lapsang en Oolong. Giet in een vorm en zet een nacht in de vriezer.

BEREIDING
Shake de TATRATEA 52% ORIGINAL, honing en sap van de ½ citroen in een cocktailbeker en giet uit in een kop op glas. Vul af met 2 gelijke delen appel- en perensap tot 2/3 het glas. Voeg de ijslolly toe. Cocktail kan brandend geserveerd worden.

Delen
PDF
tt32
Door: Marian Beke

Smokie

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Eenvoudige maar lekker over the top cocktail met veel citrus/lime smaak. Citroen, mandarijn en grapefruit walsen over je tong, terwijl de unieke smaak van bergamot je een uitzonderlijke beleving geeft.

  • 40 ml Tatratea 32% citrus
  • 60 ml mix van verse grapefruitsap en mandarijnsap
  • 4 theelepels citrus-Earl Grey marmelade
  • ½ vers uitgeknepen citroen

 

Voor het maken van Earl Grey marmelade, voeg 1 theelepel Earl Grey thee toe aan 4 theelepels citrusmarmelade.

Doe alle ingrediënten in een cocktail shaker, shake de ingrediënten goed door elkaar. Serveer de cocktail in een jampot. Gebruik je eigen fantasie voor de garneering.

Delen
PDF
tt62

62 Vinea

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[EASY MIX]
Verfrissend en zomers zoet.

 

  • 40 ml TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • Rode Vinea (of 1 deel rode druivensap + 2 delen soda water)
  • IJs
  • 2 frambozen

Doe wat ijs in een longdrinkglas. Voeg de TATRATEA 62% FOREST FRUIT erbij en vul verder af met de rode Vinea, garneer met de frambozen.

Delen
tt32
Door: Marián Beke
Featured Video Play Icon

Rain Drop

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Ideaal voor picknicks en zomerse tuinfeesten, de perfecte dorstlesser door de combinatie van komkommer, munt en groene thee. Met subtiele smaken van geroosterde noten en toast op de achtergrond.

  • 40 ml TATRATEA 32% CITRUS
  • 15 ml bijenpollensiroop (15 ml suikersiroop, 3 eetlepels bijenpollen)
  • 60 ml mint-, groene- en popcorn theemelange (verkrijgbaar bij theehuizen)
  • Club soda
  • Halve limoen
  • Komkommer
  • Munt
  • IJs

(Voor het bereiden van 500 ml suikersiroop, meng 350 g witte suiker en 200 ml water met een blender, meng gedurende 15 sec.)
(Voor het bereiden van de mint-, groene- en popcorn theemelanges, maak een mengsel van in de pan geroosterde, droge rijst en groene thee. Voeg gedroogde muntthee toe in de verhouding van 2:1.)

Bereid de theemelange, laat de thee 2 minuten trekken (niet langer anders wordt de thee bitter), voeg ijs toe en laat afkoelen. Doe ijs in een longdrinkglas, voeg hier 3 dunne schijfjes komkommer en aan toe, dan de TATRATEA 32% CITRUS toe en een flinke scheut club soda. Voeg de suikerstroop toe. Vul het glas verder af met de ijsthee en shake maar. Garneer met een schijfje komkommer en munt.

Delen
PDF
tt52

Original Tea Coke

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

[EASY MIX]
Kruidig en verfrissend.

 

  • 50 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • Cola
  • 1 citroen
  • IJs

Doe 2 schijfjes citroen in een longdrinkglas, voeg ijs toe en schenk de TATRATEA 52% ORIGINAL erbij. Vul het glas verder af met cola en garneer met een citroenpartje.

Delen
PDF
tt72
Door: Marian Beke

Joyride

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Jazeker, bijenwas in een cocktail! Een honingraat aroma met precies de juiste zoetheid, de afwerking van dennenappelrook maakt dit drankje werkelijk uniek.

  • 40 ml TATRATEA 72% OUTLAW
  • 20 ml bosvruchten grenadine
  • 2 cm gesmolten bijenwas
  • 1 vers uitgeknepen citroen
  • 2 scheutjes Bitters
  • 1 dennenappel

Roer alle ingrediënten door elkaar en giet deze in een glas. voeg een paar druppels bijenwas toe, om wel het honingaroma te krijgen, maar zonder de zoete smaak. Gebruik dennenappel- of theerook op de bodem van het glas om de cocktail een uniek karakter te geven. (Steek een dennenappel of theeblaadjes aan, laat dit even smeulen. Doe dit in een glas, zet hier vervolgens een glas overheen. De rook stijgt op. Je hebt nu een rookkast gemaakt. Gebruik het bovenste glas om de cocktail in te serveren.)

Delen
PDF
tt52
Door: Kristian Jagerman De Smaakambassade

Palenka Tea

  • Smaak
  • Ingrediënten
  • Bereiding
Een op Turkse thee geïnspireerde cocktail vol gekruide appelsmaak en bloemige aroma’s. Smaakt heerlijk bij Turks Fruit.
  • 35 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • 30 ml appelsap
  • 10 ml honingsiroop
  • 1 scheut Angostura bitter
  • 10 ml citroensap
  • 1 groene appel

 

Garneering

  • 2 takjes Begonia ‘Appelbloesem’
  • Turks fruit (garnering)

 

(Voor het bereiden van honingsiroop, meng 2 delen honing met 1 deel heet water. Roeren tot het goed gemengd is en laat afkoelen)

Shake alle ingrediënten in een cocktail shaker en schenk gezeefd in een gekoeld Turks theeglas. Garneer met schijfjes groene appel en Appelbloesem.

Delen
PDF